Posavska stranka

VOLIM SVOJU POSAVINU!

ps izbori 2018 banner 728X90

Reagiranje na sramotne odluke Skupštine Županije Posavske

skupstina-zpPosavska stranka, ovim putem, izražava javno zgražanje nad političkim sljepilom, jednoumljem i bahatošću vladajućih struktura u Županiji Posavskoj koje čine predstavnici dva HDZ-a. Naime, na jučerašnjem zasjedanju 18. sjednice Skupštine Županije Posavske, između ostalog, usvojeni su i Zakon o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe ŽP i Zakon o inspekcijama ŽP.

Zakon od državnim službenicima i namještenicima je sramotni dokument kojim vladajuće strukture "cementiraju" postojeće stanje u državnim službama. Ovaj zakon i uposlenicima najnižeg ranga (čistači, portiri, domari…) priznaje status državnih namještenika te mogućnost da uz dopunsko školovanje mogu, preko internih natječaja i bez vanjske konkurencije, napredovati do mjesta zamjenika ministra(!?). Na taj način ne samo da je velikom dijelu nekvalificiranih, nestručnih i obavljanju javnih poslova nedoraslih uposlenika osiguran siguran posao i napredovanje u službi "do mirovine" nego je i uskratio mogućnost mladim, obrazovanim i stručnim ljudima da dobiju posao u državnoj službi slijedećih 20 godina.

K tome, oba ova zakona su neusklađena sa zakonima višeg reda, a frapantna je odlučnost naše Vlade i zastupnika vladajućih stranaka da ni pod koju cijenu ne uvrste u ove zakone odredbu da državni službenici ne mogu biti članovi upravnih i drugih odbora političkih stranaka iako ta odredba stoji u Zakonu o državnim službenicima Federacije BiH.

Svi amandmani Posavske stranke su odbijeni bez ikakvog obrazloženja, a bahatost i sljepilo izazvano dugogodišnjom vladavinom idu čak dotle da se amandman koji ukazuje na tehničku pogrešku odbija(!) kao i svi drugi.

Jučerašnja sjednica Skupštine ŽP definitivno je potvrdila da se Županija Posavska pretvara u pravi "Apsurdistan", a njeni "vladari" ne razlikuju od poglavica primitivnih afričkih plemena.

PREEDSJEDNIK

Ninoslav Sušilović