Posavska stranka

VOLIM SVOJU POSAVINU!

ps izbori 2018 banner 728X90

Priopćenje za javnost: Zbor građana MZ Orašje

logo transparentJučer je u oraškoj kino dvorani održana farsa pod imenom Zbor građana MZ Orašje. Istina, ružan naziv za jedan javni skup na koji dođe preko 200 građana s pretpostavkom da će, kako je i najavljeno, čuti Izvješće o radu za prošlu godinu (i očitovati se o njemu) te (demokratski) izabrati novo Vijeće MZ Orašje. Međutim, ono što se dešavalo zaista ne zaslužuje drugo ime do li farsa i blamaža.

Naime, kako drugačije nazvati jedan javni skup na kome predsjedavajući ne dopušta raspravu o izmjenama i dopunama dnevnog reda niti je predvidio mogućnost izjašnjavanja o podnesenom Izvješću (koje je, umjesto za prošlu godinu, kako predviđa Statut MZ, podneseno za cijeli mandatni period od 4 godine) a pokušalo se izbjeći čak i glasanje o istome.

Povrh svega, nije predviđena ni mogućnost tajnog glasanja kod izbora članova novog sastava MZ.

Nakon što je odbijen prijedlog i nije dopušteno ni izjašnjavanje nazočnih da se, koliko sutra, sazove novi Zbor na kome bi se osiguralo tajno glasanje za izbor novog Vijeća MZ, članovi Posavske stranke i dio nezadovoljnih građana su napustili skup ne želeći sudjelovati u unaprijed izrežiranoj parodiji od demokracije u dobro poznatom stilu naših vladajućih stranaka.

Posavska stranka najodlučnije osuđuje ovakvo omalovažavanje građana MZ Orašje i najprimitivnije silovanje demokracije kao provjereni recept vladajućih za zadržavanje osvojenih pozicija i utjecaja.

„Griješiti je ljudski, ali je ustrajavanje u grijehu đavolsko.“

Predsjednik Posavske stranke

Ninoslav Sušilović