Posavska stranka

VOLIM SVOJU POSAVINU!

ps izbori 2018 banner 728X90

Susret PS sa Državnim uredom RH za Hrvate izvan Hrvatske

daria-krsticevicNa poziv Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske delegacija Posavske stranke sudjelovala je na radnom sastanku u Zagrebu gdje su razmijenjena mišljenja o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i odnosu službene politike Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne Hercegovine. Delegaciju Posavske stranke činili su predsjednik Ninoslav Sušilović i glavni tajnik stranke Petar Dujmenović.

G. Sušilovića i g. Dujmenovića primila je predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH gđa. Daria Krstičević sa najbližim suradnicima gosp. Petrom Barišićem i Goranom Radošem. Krstičević je istaknula da su ciljevi službene politike Republike Hrvatske zaštita interesa i opstanak Hrvata, kao konstitutivnog naroda, na cijelom području BiH uz poštivanje suvereniteta i digniteta Bosne i Hercegovine kao neovisne države.

Čelnici Posavske stranke su iznijeli svoje viđenje političke situacije u BiH i položaja hrvatske nacionalne zajednice, te iznijeli prijedloge principa budućeg preustroja BiH kao uvjeta za ostvarenje stabilne i prosperitetne BiH koja će osigurati, prije svega, ekonomsku a onda i svaku drugu slobodu i opstojnost svim svojim građanima.

Također su izneseni prijedlozi mjera i aktivnosti koje bi zvanične vlasti Republik Hrvatske mogle poduzeti a koje bi zasigurno bile značajan poticaj ka bržem rješavanju postojećih problema i ostvarenju nacionalnih ciljeva i Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naravno, okosnica cijelog razgovora je bila Bosanska Posavina, njen trenutačni položaj, nužnost njene reintegracije i perspektive u budućnosti.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo susretom, razmijenjenim informacijama i viđenjima, te je izražena želja za nastavkom međusobne suradnje.

Posavska stranka

Odnosi s javnošću