Posavska stranka

VOLIM SVOJU POSAVINU!

ps izbori 2018 banner 728X90

Osvrt na 7. izvanrednu sjednicu Skupštine ŽP

skupstina-zp2Praksa je, nažalost, pokazala da je jedan od glavnih razloga sazivanja izvanrednih sjednica "prebijanje stvari preko koljena". Iako je vrlo rijetko bilo stvarnih razloga za hitnost čak 7 sjednica u ovome mandatu su sazvane kao "izvanredne". To znači da se materijali mogu podijeliti samo tri dana prije održavanja sjednice, a skupštinski odbori i komisije se, u pravilu, ne sastaju niti daju mišljenje o predloženim materijalima. Upravo tako je bilo i ovaj puta (15.09.2014.).

Najveća nepogoda nije poplava nego Vlada ŽP

PS logo 220Veliki broj stanovnika naše Županije razmišlja o tome kako je Vlada Županije Posavske mogla i trebala biti puno bolja i poštenija. Te se želje i danas čuju među ljudima koji se zgražaju nad Vladinom politikom i koji smatraju, u najvećem broju slučajeva, da Županija ide u propast, a narod u iseljavanje i nestanak sa ovih prostora..

Posavska stranka na obljetnici SPP-a

susilovic-budimir2Stranka pravde i povjerenja ovih dana je obilježila godišnjicu svog postojanja i djelovanja. Na središnju ceremoniju obilježavanja godišnjice stranke pozvana je i Posavska stranka. U izaslanstvu PS bilu su predsjednik stranke Ninoslav Sušilović, dopredsjednik PS Goran Martić i gl. tajnik Petar Dujmenović. Na svečanoj sjednici Predsjednik Sušilović se i obratio nazočnima.

U nastavku prenosimo govor predsjednika Sušilovića.

Posavska stranka na obljetnici 103. derventske HVO brigade

derventa-polaganje-vijenacaNa poziv Udruge veterana 103. derventske HVO brigade Posavska stranka je sudjelovala na proslavi obljetnice te brigade u Derventi. Delegacija Posavske stranke na čelu s predsjednikom Sušilovićem položila je vijenac i zapalila svijeću kod spomen križa za pale branitelje HVO-a na derventskom groblju. Poslije opijela, također je odana pošta poginulim branitaljema 103. HVO brigade islamske vjeroispovjesti na muslimanskom groblju.

Osvrt na 22. sjednicu Skupštine ŽP

skupstina sjednica-zpKao i svaka sjednica Skupštine tako je i ova započela "aktualnim satom" odnosno zastupničkim pitanjima i inicijativama. S obzirom da me je predsjednik Vlade na pretprošloj sjednici, na moje pitanje "Kada ću dobiti odgovore na svoja pitanja?" priupitao "Tko mi to nije odgovorio?" ponovio sam pitanja na koja do sada nisam dobio odgovore: