Posavska stranka

VOLIM SVOJU POSAVINU!

ps izbori 2018 banner 728X90

Poziv za imenovanje stručne Vlade

nino-psU događanjima koja su obilježila protekle dane, kao i u mnogim drugim javnim pa i privatnim komentarima osoba i društvenih grupa, provlače se određene priče o položaju i ulozi Posavske stranke. Osobito su takve priče prisutne kod osoba koje su na (ili oko) vlasti i koje se zbog osobnih grijeha i rezultata svoga (ne)rada plaše svake jasne i nedvosmislene kritike, koju Posavska stranka, nažalost među rijetkima, dostajanstveno upućuje u cilju zaštite javnog interesa ljudi i prostora na kojem živimo, radimo i umiremo.

Javni poziv Vladi Županije Posavske

vlada-zpU trenutku kada se godinama nakupljane frustracije, neimaština, beznađe, poniženja, besperspektivnost, strah i bijes građana ove zemlje preljeva preko ruba s kojeg povratka više nema; U trenutku kada se tope maske i svima postaje jasno da su najugroženiji, ustvari: radnici, poljoprivrednici, umirovljenici, nezaposleni, razvojačeni branitelji, invalidi, mladež koja nema ni posla ni perspektive, svi prevareni građani ove zemlje;

Usvojen amandman Posavske stranke

invalidiNa jučerašnjem zasjedanju Skupštine Županije Posavske, iako s minimalno potrebnih 11 ruku, usvojen je amandman Posavske stranke na Odluku o dopuni Odluke o osnovicama i stopama doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje u Županiji Posavskoj kojim se obvezuje Vlada Županije Posavske da uplaćuje doprinose za zdravstveno osiguranje za osobe sa tjelesnim i duševnim smetnjama koje su nesposobne za samostalan život i rad, a kojima je ta nesposobnost utvrđena prema važećim propisima u FBiH sa 90 ili 100% oštećenja organizma.

Inicijativa PS: Što skorije donijeti Zakon o reviziji privatizacije

skupstina sjednica-zpZastupnik Posavske stranke u Skupštini Županije Posavske g. Ninoslav Sušilović na 17. redovitoj sjednici, koja je održana 25.09.2013. godine, predložio je nacrt Zakona o reviziji privatizacije u Županiji Posavskoj. Koliko nam je poznato ovo je bio prvi slučaj , otkada postoji Županija Posavska, da prijedlog nekog zakona dolazi iz zastupničkih klupa. Sve dosadašnje zakone je predlagala Vlada dok su zastupnici u Skupštini ŽP razmatrali i usvajali Vladine prijedloge. 

Izvještajna skupština Posavske stranke OO Orašje

skupstina-orasjeU nedjelju, 02. lipnja 2013. godine u Orašju je održana II izvještajna skupština Općinske organizacije Posavske stranke iz Orašja. Osim članstva općinske organizacije stranke skupštini su sudjelovali članovi Predsjedništva stranke, gosti iz susjednih općinskih organizacija stranke i drugi gosti i prijatelji stranke. Skupštinom je predsjedavao Joso Živković, a izvješće o radu stranke za protekli period podnio je tajnik OO PS Orašje Cristijan Oršolić. Izvješće je usvojeno jednoglasno bez suzdržanih glasova i glasova protiv. 

Tribine Posavske stranka po MZ općine Orašje

logo transparentPosavska stranka je tijekom mjeseca svibnja održala niz tribina po mjesnim zajednicama u Općini Orašje pod nazivom “Aktualno stanje i budućnost Županije Posavske” i podnaslovom “Gdje je nestala Bosanska Posavina?”. Ninoslav Sušilović (zastupnik u Skupštini Županije Posavske) i Joso Živković (vijećnik u Općinskom vijeću Orašje) upoznali su nazočne građane s aktualnim stanjem u našoj Županiji te brojnim činjenicama i podacima koji su, zbog medijske blokade, uglavnom nedostupni većini građana.

Susret PS sa Državnim uredom RH za Hrvate izvan Hrvatske

daria-krsticevicNa poziv Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske delegacija Posavske stranke sudjelovala je na radnom sastanku u Zagrebu gdje su razmijenjena mišljenja o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i odnosu službene politike Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne Hercegovine. Delegaciju Posavske stranke činili su predsjednik Ninoslav Sušilović i glavni tajnik stranke Petar Dujmenović.