Posavska stranka

VOLIM SVOJU POSAVINU!

ps izbori 2018 banner 728X90

Reagiranje na sramotne odluke Skupštine Županije Posavske

skupstina-zpPosavska stranka, ovim putem, izražava javno zgražanje nad političkim sljepilom, jednoumljem i bahatošću vladajućih struktura u Županiji Posavskoj koje čine predstavnici dva HDZ-a. Naime, na jučerašnjem zasjedanju 18. sjednice Skupštine Županije Posavske, između ostalog, usvojeni su i Zakon o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe ŽP i Zakon o inspekcijama ŽP.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: Usvojen Proračun Županije Posavske

logo transparentNa posljednjem zasjedanju  Skupštine ŽP (srijeda, 10.04.2013.), iako izvan zakonskog roka, konačno je usvojen Proračun ŽP za 2013. godinu. Vijest bi mogla biti makar utješna kada ne bismo pogledali u sadržaj i strukturu ovog, za našu Županiju, najbitnijeg dokumenta. Naime, Proračun je planiran u iznosu od 31.228.000 KM. Od tog iznosa nepunih 24,5 miliona KM se troši na plaće proračunskih korisnika, materijalne troškove županijskih institucija i otplatu dugova. Razlika od nepunih 7 miliona KM predviđena je za sve ostale potrebe, od kapitalnih grantova županijskoj bolnici i općinama do svih drugih tekućih grantova i rashoda: od socijalnih, kulturnih i sportskih do grantova za branitelje i stradalnike domovinskog rata, poljoprivredu, poduzetništvo itd.

Priopćenje za javnost: Zbor građana MZ Orašje

logo transparentJučer je u oraškoj kino dvorani održana farsa pod imenom Zbor građana MZ Orašje. Istina, ružan naziv za jedan javni skup na koji dođe preko 200 građana s pretpostavkom da će, kako je i najavljeno, čuti Izvješće o radu za prošlu godinu (i očitovati se o njemu) te (demokratski) izabrati novo Vijeće MZ Orašje. Međutim, ono što se dešavalo zaista ne zaslužuje drugo ime do li farsa i blamaža.