ravnopravni

Potpora jedni drugima

Jednakost i solidarnost

Naša politička vizija protežira jednakost svih građana. Jednaka prava za sve. Nemamo popusta prema diskriminacijama bilo koje vrste. Svjedoci smo da naše društvo nije društvo jednakih. Da svi nemamo iste šanse i da se određeni društveni slojevi favoriziraju dok se većina građana diskriminira. Diskriminacija se primjeti u raznim oblicima. Međutim, ono što nas kao politički subjekt posebno tangira je diskriminacija po političkoj osnovi. Mnogi naši građani osjetili su razne oblike protežiranja po  političkoj pripadnosti. Javna je tajna da su mnoga vrata otvorena onima koji imaju stranačku iskaznicu. A sdruge strani svi oni koji nisu bliski vladajućoj stranici bivaju obilježeni, marginalizirani i maknuti na sam rub svih društvenih događaja.

Posljedica takve bahate samovolje i bezobzirnosti vladajućih je veliki val iseljavanja naših građana. Davno je bilo vrijeme da se takvoj neodogovrnoj politici stane u kraj.

Posavska stranka se čvrsto zalaže za ukidanje ovakve diskriminacije. Svi građani moraju imati jednaka prava. Na natječajima za posao vrh bodovne liste moraju imati oni sa istinskim najboljim kvalifikacijama. Bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali. Naravno i u slučajevima kada su konkurenti za zaposlenje apolitični i politički neaktivni. Primarno je obrazovanje, pokazano znanje i vještine ili što se od kandidata već traži.

Protivimo se namještenim natječajima, diskriminaciji i kršenju zakona u provedbi tih natječaja.

Nije samo zapošljavanja područje gdje se diskriminacija zamijeti. Brojni su drugi primjeri gdje građani koji nisu bliski vladajućoj stranci doživljavaju razne neugodnosti i omalovažavanja.

Naš politički cilj je jednakost. Jednakost pred zakonom i ravnopravnost svih građana na svim društvenim područjima bez iznimke.

Isto tako zalažemo se za društvo solidarnih građana. Društvo gdje će svako svakom u pomoći. Društvo gdje ćemo pokazati svoju ljudskost i karakter dobra čovjeka.

Moramo pomoći jedni drugima. Moramo biti solidarni. Na taj način razvijmao socijalne kontakte i stvaramo društvo dobrih ljudi koji se međusobno poštuju, podržavaju i gdje je čovjek čovjeku oslonac. Prijatelj u svakoj prilici.

Želimo biti oslonac i potpora unesrećenim pojedincima i marginaliziranim grupama. Želimo biti most između gladnih i sitih, između siromašnih i bogatih. Želimo biti prijatelji svima, jer čovjek ne može biti sretan ako svoju sreću ne podjeli s drugima.

Zalažemo se za solidarnost i jednakost među spolovima, nacijama i ljudima koji pripadaju različitim religijskim zajednicama, svjetonazorima i uvjerenjima.

Zalažemo se za teritorijalnu solidarnost i pomoć jačih slabijima. Zalažemo se za sve ljudske vrednote i želimo biti primjer drugima.

U tom cilju Posavska stranka će pokazati na svojim primjerima kao treba graditi jednakost među građanima i kako treba biti solidaran prema svakom čovjeku. Pozivamo sve druge da slijede naše primjere ili još bolje da nas nadmaše, jer uvijek se može više.