Edit

O nama

Posavska stranka je utemeljena 14.04.2010. godine u Orašju kada je Osnivačka skupština usvojila Programsku deklaraciju i druge normativno-pravne akte.

Prema temeljnom aktu stranke Posavska stranka je: regionalna, socijalna, narodna, proeuropska i demokratska stranka

Kontaktirajte nas

 Posavska stranka potpisnica koalicije “Domovina”

U Potočarima je potpisan sporazum o zajedničkoj listi za entitetski i državni nivo iz entiteta Republika Srpska (RS) na narednim općim izborima u listopadu ove godine između Demokratske fronte (DF) BiH, Hrvatske stranke prava (HSP), Posavske stranke (PS), Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, Stranke za BiH, Stranke demokratske akcije (SDA), Stranke dijaspore (SD) BiH, Socijaldemokratske unije (SDU) i Stranke pravde i povjerenja (SPP), saopćila je Građanska koalicija “Prvi mart”.

Kako je saopćeno, stranke su potpisivanjem sporazuma, čiji je zvanični naziv “Domovina”, preuzele moralnu obavezu pred narodom o jedinstvenom nastupu na predstojećim izborima za Narodnu skupštinu RS i Predstavnički dom Parlamenta BiH iz RS.

“Potpisivanjem ovog historijskog dokumenta konačno je stvoren osnovni preduslov za poboljšanje položaja građana i građanki nesrpske nacionalnost u ovom entitetu i mogućnost da glasanjem na demokratski i zakonit način skinu omču s vrata našoj zemlji i nepovratno je pokrenu na putu ka članstvu u NATO savezu i europskim integracija u idućem mandatu”, navodi se u saopćenju.

Dodaju da su se “probosanske stranke SDA, SBiH, SBB, HSP, PS, SDBiH, DFBH, SPP i SDU, potpisivanjem dokumenta, obavezale  da će zajedničkim nastupom na predstojećim izborima stati iza zahtjeva postavljenih od povratnika, izbjeglih i raseljenih lica i na taj način ohrabriti da učestvuju u izbornom procesu i izaberu one kandidate za koje smatraju da će najbolje zastupati njihove interese”.

U Koaliciji smatraju da su potpisivanjem sporazuma stranke potpisinice “preuzele i vlasništvo nad procesom tehničkih konsultacija vezanih za zajedničku listu, u kojem će ‘Prvi mart’ nastaviti da posreduje”, kaže se u saopćenju.

“Za nas, koji smo u ovaj vid borbe krenuli u svibnju 2012. kampanjom registracije birača na lokalnim izborima u Srebrenici, ovo je poruka da je moguće izaći na crtu režimu, koji novcem poreskih obveznika negira genocid, zajedničkim političkim nastupom”, saopćila je Koalicija.

Poručili su da je Koalicija obavila dio svoje misije i da je sada pred njima “fanatična i totalna mobilizacija birača”.

Izvor: Onasa

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Izboru su tu - izađite na izbore!

Iskoristite svoje građansko pravo. Nemojte da drugi odlučuju umjesto Vas!

Zajedno možemo postići znatno više nego što svatko od nas može postići sam.

Kontaktirajte nas

Želite nas kontaktirati. U polje ispod upišite točnu Vašu e-mail adresu i kliknite na POŠALJI.

Kontaktirat ćemo Vas na upisanu adresu u najkraćem mogućem roku.

© 2021. Posavska stranka - Sva prava pridržana.