Edit Content

O nama

Posavska stranka je utemeljena 14.04.2010. godine u Orašju kada je Osnivačka skupština usvojila Programsku deklaraciju i druge normativno-pravne akte.

Prema temeljnom aktu stranke Posavska stranka je: regionalna, socijalna, narodna, proeuropska i demokratska stranka

Kontaktirajte nas

 Čoviću je položaj Hrvata unutrašnje pitanje RS, zato šuti na vapaj Komarice
Političku povezanost HDZ-a BiH i SNSD-a možda najbolje ilustrira odnos dvaju predsjednika koji se redovito sastaju, smješkaju, časte komplimentima, nemaju nikakvih nesuglasica, tako da s obzirom na dosadašnja iskustva uopće me ne čudi šutnja HDZ-a BiH i njenog predsjednika.
Sve je već viđeno, tako da očekujem još jedan javni prijekor upućen biskupu Komarici od strane gospodina Čovića, kazao je za Vijesti.ba Ninoslav Sušilović predsjednik Posavske stranke komentirajući napade Milorada Dodika na biskupa Komaricu.

Sušilović ističe da ovo nije prvi vapaj biskupa Komarice niti je prvi puta došlo do konfrontacije i javnog odgovora predsjednika Dodika.

“Biskup Komarica ne izmišljao stvari, govori istinu i činjenice, a ako je išta nepoželjno u ovoj zemlji onda je to istina. Nitko, pa ni predsjednik Dodik ne demantira biskupa činjenicama nego ga se optužuje da “unosi nemir na prostor koji vapi za mirom i povjerenjem”(!?). Kako ta vlast “unapređuje kvalitetu života svojih građana ne gledajući na njihovu nacionalnost i vjeroispovjest” vidi se i po tome što se nekima brani pravo i da se koriste imenom RS-a”, rekao je Sušilović

On navodi da je interesantno da je gospodin Dodik prije par godina odlikovao biskupa Komaricu (odajući mu, valjda, priznanje za njegov rad?) da bi poslije toga prozivao tog istog biskupa za svaku javno izrečenu riječ koja njemu nije bila po volji.

– Poruka je jasna:Šuti, ne talasaj i dobar si. Ako govoriš istinu, naš si neprijatelj, kaže Sušilović

Dodao je da biskup s punim pravom proziva europske političare koji benevolentno gledaju na nakaradna dešavanja i nepravde koje se događaju u BiH, ali me čudi, dodaje Sušilović, da ne proziva i, već više od 20 godina, “legalne i legitimne” političke predstavnike Hrvata koji sudjeluju u obnašanju vlasti na svim nivoima u BiH?

“Interesno-političku povezanost HDZ-a BiH i SNSD-a možda najbolje ilustrira odnos dvaju predsjednika koji se redovito sastaju, smješkaju, časte komplimentima, nemaju nikakvih nesuglasica… (Republika Srpska je neupitna.; Bolje će Srbe u Predsjedništvu BiH predstavljati Čović nego Ivanić. i sl.) tako da s obzirom na dosadašnja iskustva uopće me ne čudi šutnja HDZ-a BiH i njenog predsjednika. Sve je već viđeno, tako da očekujem još jedan javni prijekor upućen biskupu Komarici od strane gospodina Čovića”, dodao je.
– Položaj i problemi s kojima se susreću Hrvati katolici, povratnici, oni koji žive u RS-u i oni koji to pravo ne mogu ostvariti… nisu njegovo područje interesa. Vjerojatno nije daleko trenutak kada ćemo čuti da su oni “unutrašnje pitanje Republike Srpske, zaključio je Sušilović.

Preuzeto sa: vijesti.ba

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Izboru su tu - izađite na izbore!

Iskoristite svoje građansko pravo. Nemojte da drugi odlučuju umjesto Vas!

Zajedno možemo postići znatno više nego što svatko od nas može postići sam.

Kontaktirajte nas

Želite nas kontaktirati. U polje ispod upišite točnu Vašu e-mail adresu i kliknite na POŠALJI.

Kontaktirat ćemo Vas na upisanu adresu u najkraćem mogućem roku.

© 2021. Posavska stranka - Sva prava pridržana.