Edit Content

O nama

Posavska stranka je utemeljena 14.04.2010. godine u Orašju kada je Osnivačka skupština usvojila Programsku deklaraciju i druge normativno-pravne akte.

Prema temeljnom aktu stranke Posavska stranka je: regionalna, socijalna, narodna, proeuropska i demokratska stranka

Kontaktirajte nas

 Ninoslav Sušilović na tribini Koalicije Država u Zenici: Strankama na vlasti ne trebaju fer izbori

Prva javna tribina Koalicije ”Država!”, u sali Gradskog vijeća u Zenici održana je danas. Tema tribine bila je: “Kuda ide Bosna i Hercegovina?”.

U razgovoru s građanima, poslana je poruka važnosti zajedničkog djelovanja zdravih snaga u ovom ključnom trenutku za državu, kao i stavljanje općeg interesa iznad ličnog.

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres i kandidat koalicije za člana Predsjedništva BiH, rekao je da Bosna i Hercegovina mora biti država prava i odgovornosti. “Nijedna revolucija se nije dogodila pragmatičnim pristupom, osnova mora biti vrijednost, dostojanstvo, pravednost i iskrenost. Da bi došlo do stvarne promjene, mora doći do suštinskih izmjena Izbornog zakona, a to su elektronski izbori. Pozvao je sve zdrave snage da se pridruže i doprinesu promjeni države. Koalicija ”Država!” je prostor i mogućnost za zajedničko djelovanje”, kazao je Hadžikadić.

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, naglasio je da u ovom trenutku oni koji žele promjene nisu jedinstveni. Koalicija ”Država!” je odgovor na to. Ona je prostor za sve koji žele drugačijim pristupom doprinijeti da Bosna i Hercegovina krene drugačijim putem.

“Dovoljno je široka, pristupačna i otvorena da se svi u koaliciji osjećaju komotno. ”Država!” je koalicija vrijednosti. Bosni i Hercegovini je potreban raskid sa dosadašnjim politikama, potrebna joj je nova energija, nove ideje i novi pristup. Dodao je da je koalicija odbila odlazak u Neum, zbog toga što se tamo ne rješavaju suštinski problemi, a to su fer i pošteni izbori. Politika Koalicije ”Država!” je politika ravnomjernog razvoja i jednakih šansi na prostoru cijele države”, naglasio je Šepić.

Ninoslav Sušilović, predsjednik Posavske stranke, govorio je o uzrocima stanja u državi u Bosni i Hercegovini. Paradigma nacionalnih podjela funkcioniše decenijama i ona je kočnica razvoja. Tu ideologiju više ne vode nacionalisti, već lideri tri nacionalne stranke koji nemaju ideologije i vjeruju samo u moć i novac. Ovakvim političarima ne trebaju fer izbori. Ako bude do njih, neće se nikad dogovoriti.

Adis Arapović, predstavnik Pokreta RED i zastupnik u Parlamentu FBiH, rekao je da je najveća vrijednost ove koalicije različitost njenih koalicionih partnera, a istovremeno, sposobnost da svi oni rade zajedno. Koalicija ”Država!” je dokaz da se, kada se stavi cilj ispred interesa i vizija ispred ega, može napraviti ovakav projekat prije izbora. “Lični i partijski interesi su degradirali institucije države i izmjestili njihovu moć u stranke i lidere. Sve je to sakriveno nacionalističkom i ratno-huškačkom i retorikom. Zamolio je prisutne građane da šire ideju zajedništva i saradnje i da budu svjesni da se država neće sama od sebe popravljati, niti će društvo biti pravednije.

Vrijeme je za progresivne snage, koji donose nove ideje i novi pristup politici u Bosni i Hercegovini, da stvore prostor za djelovanje koje će povesti državu u smijeru bolje budućnosti i prosperiteta”, poručio je Arapović, navodi se u saopćenju Koalicije Država.

Izvor: tuzlalive.ba

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Izboru su tu - izađite na izbore!

Iskoristite svoje građansko pravo. Nemojte da drugi odlučuju umjesto Vas!

Zajedno možemo postići znatno više nego što svatko od nas može postići sam.

Kontaktirajte nas

Želite nas kontaktirati. U polje ispod upišite točnu Vašu e-mail adresu i kliknite na POŠALJI.

Kontaktirat ćemo Vas na upisanu adresu u najkraćem mogućem roku.

© 2021. Posavska stranka - Sva prava pridržana.