Edit Content

O nama

Posavska stranka je utemeljena 14.04.2010. godine u Orašju kada je Osnivačka skupština usvojila Programsku deklaraciju i druge normativno-pravne akte.

Prema temeljnom aktu stranke Posavska stranka je: regionalna, socijalna, narodna, proeuropska i demokratska stranka

Kontaktirajte nas

 Posavska stranka na tribini u Gradačcu: Svatko mora početi od sebe, a ne čekati da drugi nešto urade

Na tribini su govorili: Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Ninoslav Sušilović, predsjednik Posavske stranke, Jusuf Arifagić, potpredsjednik Platforme za progres i kandidat za predsjednika/ potpredsjednika entiteta Republika Srpska i Alma Đerzić – Imamović, članica Predsjedništva Platforme za progres.

Mirsad Hadžikadić je prisutnima poručio da je vrijeme da građani i sve progresivne snage odlučno djeluju na izgradnji države. Ni međunarodna zajednica ni domaći političari na vlasti nam neće dati bolju budućnost. Mi, građani se moramo pokrenuti i izgraditi bolju državu, onakvu kakva Bosna i Hercegovina treba da bude.

Ninoslav Sušilović je u svom obraćanju naglasio da svako mora početi od sebe i ne čekati da drugi nešto urade. Kao predsjednik stranke koju je osnovao kako bi unaprijedio položaj Posavine, svjestan je da je mnogo truda potrebno i da trenutni predstavnici u vlasti često otežavaju promjenu stanja u društvu. Ipak, kako i sam kaže: “ sve bi ponovo isto uradio”.

Jusuf Arifagić, kao povratnik koji je izgradio uspješnu firmu u Kozarcu nakon što se vratio iz Norveške, osvrnuo se na trenutna dešavanja u rntitetu Republika Srpska. Naglasio je da je od velike važnosti da sve prodržavne, zdrave snage preuzmu odgovornost za cijelu državu, kako bi se poboljšali uslovi života svih njenih građana i kako bi se onemogućilo destruktivnim snagama da djeluju.

Alma Đerzić – Imamović je naglasila važnost ideje Husein – kapetana Gradaščevića u današnjem vremenu. Sada, kada država Bosna i Hercegovina prolazi kroz težak period, ključno je da građani svojim aktivizmom u različitim oblastima djelovanja utječu na poboljšanje društvenih procesa.

Svi mi smo potrebni Bosni i Hercegovini da krene putem progresa, kao što je i ona potrebna nama. Zajedničkim djelovanjem, u najboljem interesu zajednice i društva, možemo to ostvariti.

Do nas je!

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Izboru su tu - izađite na izbore!

Iskoristite svoje građansko pravo. Nemojte da drugi odlučuju umjesto Vas!

Zajedno možemo postići znatno više nego što svatko od nas može postići sam.

Kontaktirajte nas

Želite nas kontaktirati. U polje ispod upišite točnu Vašu e-mail adresu i kliknite na POŠALJI.

Kontaktirat ćemo Vas na upisanu adresu u najkraćem mogućem roku.

© 2021. Posavska stranka - Sva prava pridržana.