Edit

O nama

Posavska stranka je utemeljena 14.04.2010. godine u Orašju kada je Osnivačka skupština usvojila Programsku deklaraciju i druge normativno-pravne akte.

Prema temeljnom aktu stranke Posavska stranka je: regionalna, socijalna, narodna, proeuropska i demokratska stranka

Kontaktirajte nas

 Susret PS sa Državnim uredom RH za Hrvate izvan Hrvatske

Na poziv Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske delegacija Posavske stranke sudjelovala je na radnom sastanku u Zagrebu gdje su razmijenjena mišljenja o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i odnosu službene politike Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne Hercegovine. Delegaciju Posavske stranke činili su predsjednik Ninoslav Sušilović i glavni tajnik stranke Petar Dujmenović.

G. Sušilovića i g. Dujmenovića primila je predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH gđa. Daria Krstičević sa najbližim suradnicima gosp. Petrom Barišićem i Goranom Radošem. Krstičević je istaknula da su ciljevi službene politike Republike Hrvatske zaštita interesa i opstanak Hrvata, kao konstitutivnog naroda, na cijelom području BiH uz poštivanje suvereniteta i digniteta Bosne i Hercegovine kao neovisne države.

Čelnici Posavske stranke su iznijeli svoje viđenje političke situacije u BiH i položaja hrvatske nacionalne zajednice, te iznijeli prijedloge principa budućeg preustroja BiH kao uvjeta za ostvarenje stabilne i prosperitetne BiH koja će osigurati, prije svega, ekonomsku a onda i svaku drugu slobodu i opstojnost svim svojim građanima.

Također su izneseni prijedlozi mjera i aktivnosti koje bi zvanične vlasti Republik Hrvatske mogle poduzeti a koje bi zasigurno bile značajan poticaj ka bržem rješavanju postojećih problema i ostvarenju nacionalnih ciljeva i Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naravno, okosnica cijelog razgovora je bila Bosanska Posavina, njen trenutačni položaj, nužnost njene reintegracije i perspektive u budućnosti.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo susretom, razmijenjenim informacijama i viđenjima, te je izražena želja za nastavkom međusobne suradnje.

Posavska stranka

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Izboru su tu - izađite na izbore!

Iskoristite svoje građansko pravo. Nemojte da drugi odlučuju umjesto Vas!

Zajedno možemo postići znatno više nego što svatko od nas može postići sam.

Kontaktirajte nas

Želite nas kontaktirati. U polje ispod upišite točnu Vašu e-mail adresu i kliknite na POŠALJI.

Kontaktirat ćemo Vas na upisanu adresu u najkraćem mogućem roku.

© 2021. Posavska stranka - Sva prava pridržana.