Edit

O nama

Posavska stranka je utemeljena 14.04.2010. godine u Orašju kada je Osnivačka skupština usvojila Programsku deklaraciju i druge normativno-pravne akte.

Prema temeljnom aktu stranke Posavska stranka je: regionalna, socijalna, narodna, proeuropska i demokratska stranka

Kontaktirajte nas

 Reagiranje na sramotne odluke Skupštine Županije Posavske

Posavska stranka, ovim putem, izražava javno zgražanje nad političkim sljepilom, jednoumljem i bahatošću vladajućih struktura u Županiji Posavskoj koje čine predstavnici dva HDZ-a. Naime, na jučerašnjem zasjedanju 18. sjednice Skupštine Županije Posavske, između ostalog, usvojeni su i Zakon o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe ŽP i Zakon o inspekcijama ŽP.

Zakon od državnim službenicima i namještenicima je sramotni dokument kojim vladajuće strukture “cementiraju” postojeće stanje u državnim službama. Ovaj zakon i uposlenicima najnižeg ranga (čistači, portiri, domari…) priznaje status državnih namještenika te mogućnost da uz dopunsko školovanje mogu, preko internih natječaja i bez vanjske konkurencije, napredovati do mjesta zamjenika ministra(!?). Na taj način ne samo da je velikom dijelu nekvalificiranih, nestručnih i obavljanju javnih poslova nedoraslih uposlenika osiguran siguran posao i napredovanje u službi “do mirovine” nego je i uskratio mogućnost mladim, obrazovanim i stručnim ljudima da dobiju posao u državnoj službi slijedećih 20 godina.

K tome, oba ova zakona su neusklađena sa zakonima višeg reda, a frapantna je odlučnost naše Vlade i zastupnika vladajućih stranaka da ni pod koju cijenu ne uvrste u ove zakone odredbu da državni službenici ne mogu biti članovi upravnih i drugih odbora političkih stranaka iako ta odredba stoji u Zakonu o državnim službenicima Federacije BiH.

Svi amandmani Posavske stranke su odbijeni bez ikakvog obrazloženja, a bahatost i sljepilo izazvano dugogodišnjom vladavinom idu čak dotle da se amandman koji ukazuje na tehničku pogrešku odbija(!) kao i svi drugi.

Jučerašnja sjednica Skupštine ŽP definitivno je potvrdila da se Županija Posavska pretvara u pravi “Apsurdistan”, a njeni “vladari” ne razlikuju od poglavica primitivnih afričkih plemena.

PREDSJEDNIK
Ninoslav Sušilović

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Izboru su tu - izađite na izbore!

Iskoristite svoje građansko pravo. Nemojte da drugi odlučuju umjesto Vas!

Zajedno možemo postići znatno više nego što svatko od nas može postići sam.

Kontaktirajte nas

Želite nas kontaktirati. U polje ispod upišite točnu Vašu e-mail adresu i kliknite na POŠALJI.

Kontaktirat ćemo Vas na upisanu adresu u najkraćem mogućem roku.

© 2021. Posavska stranka - Sva prava pridržana.